Gaming

RS Game Engine geupgrade!

De RuneScape engine upgrade is vandaag gekomen. De engine is letterlijk de “Motor” van RuneScape, de basis waarop het spel draait.

Game engine geupgrade!

Vandaag is eindelijk de lancering van de nieuwe game engine.
Dit is de grootste update aan de onderliggende engine sinds de introductie van de nieuwe 3D engine twee jaar geleden, en ik ben er letterlijk maanden mee bezig geweest. De veranderingen zijn vooral onder de motorkap, wat betekent (als het volgens plan verloopt) dat je er niet zoveel van zal merken!

De game engine upgrades deze keer zijn erop gericht het spel groter te maken en ondersteuning voor allerlei features in de toekomst te bieden. Waardoor je bijvoorbeeld meer Runescape gold zou kunnen verdienen. Dit zijn veranderingen die je niet meteen ziet, maar die ons toelaten in de toekomst allerlei nieuwe dingen te doen, die we eerst niet konden doen.

Echter, er zijn een paar verbeteringen die je meteen ziet, zoals:

* De eerste keer dat je de nieuwe Engine laadt zal het wat langer dat normaal kosten omdat het alle data uit de oude engine moet importeren. Als je door die eerste keer heen bent zal het daarna veel sneller gaan dan vroeger, met snellere laadtijden en updates.
* Minder geheugengebruik.
* Zeer toegenomen geluidskwaliteit, inclusief geluid in Firefox.
* Betere geluidsengine die meer geluiden tegelijkertijd kan spelen.
* Verbeterde chatfilter. Dit is een geheel nieuwe technologie dus gun ons de tijd het te verbeteren, maar later zal hij minder fouten maken.
* Veel betere antimacrotechnologie.
* Betere compatibiliteit met dual CPU computers.
* Betere compatibiliteit met firewalls.
* Betere taalondersteuning, ondersteuning voor bijvoorbeeld letters met àcçé˜ën
* Maar natuurlijk is het belangrijkste de onderliggende veranderingen die ons in staat stellen gavere dingen te doen in toekomstige updates.

Dat nieuwe chatfilter leidt soms tot problemen, variërend van normale Nederlandse woorden die gefilterd worden tot RS namen die je niet meer kan zeggen. Heb je last van dit laatste (RS-naam wordt gecensureerd), zeg dat dan in dit topic, dan geef ik het snel door aan Jagex.

Als je jezelf niet kan zien/horen praten, komt dat waarschijnlijk omdat je jezelf op de ignorelist hebt staan. Controleer dit voordat je een mailtje naar Jagex doet oid.

Later op dezelfde dag..

Veranderingen in Pest Control

Alhoewel het belangrijkste van de update deze week toch de nieuwe game engine was, hebben we ook een paar kleine veranderingen gedaan aan de populaire minigame, Pest Control.

Als reactie op feedback van spelers, hebben we sommige monsters iets minder sterk gemaakt. Bovendien kunnen spelers nu tot 250 Void Knight Commendation Points sparen, in plaats van 15. Dit geeft je de mogelijkheid te sparen voor gave nieuwe beloningen die binnenkort het daglicht zien.

In het verre zuiden van de Kharidian woestijn, zullen Slayers merken dat de Desert Lizards ook wat zijn veranderd. De kleinere soort Desert Lizard heeft nu hetzelfde Slayer Level als de grote, ze kunnen nu alleen gedood worden met behulp van Icy Water, te verkrijgen bij je lokale Slayer Master.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *