Uncategorized

Over de mengverhouding van een Gepolierde vloer

Gepolierde vloer specificeren: als een ontwerper of architect de specificaties van een bewerkte betonnen vloer op wil geven, is de eerste stap om te bepalen hoe de afwerking eruit moet komen te zien. Het is belangrijk om de bepalen hoe het oppervlakte uitgehouwen zal worden, in hoeverre de vloer licht zal weerkaatsen, en wat voor sierlijke details toegevoegd zullen worden – zoals het kleuren van het beton, zaagwerk, graveren van de vloer, ingezaaid sieraggregaat, etc. Nadat is bepaald hoe de gewenste vloer eruit zou zien, moeten de specificaties voor het leggen van de vloer worden geschreven. Voor nieuw beton beginnen de specificaties in “Sectie 3 – Beton”. In deze sectie kun je de specificaties vinden voor de mengverhouding van het beton, de afwerking, het laten drogen, plaatsen van uitzettingsvoegen, bescherming van de vloer en soms ook voor het bewerken zelf. Als het bewerkingsproces niet in Sectie 3 staat, kun je het waarschijnlijk vinden in “Sectie 9 – Afwerkingen”. Hierna worden een aantal punten besproken die belangrijk zijn bij het bepalen van hoe een “Gepolierde betonnen constructie” eruit komt te zien.

Mengverhouding

  • De mengverhouding verschilt van de ene geografische regio tot de andere, doordat niet elke plek over dezelfde aggregaten of dezelfde weersomstandigheden beschikt.
  • Probeer indien mogelijk om geen luchtbelvormer te gebruiken; indien nodig, is het belangrijk om niet meer dan 3% te gebruiken.
  • Probeer zo min mogelijk bodemas te gebruiken; niet meer dan 20 procent van het gewicht van het beton.
  • Gebruik geen versnellers die gebaseerd zijn op calciumchloride.
  • Gebruik bij een 28-daagse constructie 3500-5000 psi.
    Als je een aggregaat onbeschut laat, is het belangrijk om te begrijpen hoe het aggregaat eruit zal zien als het gepolierd is, en hoe de politoer eruit zal zien in vergelijking met de afgewerkte oppervlakte van het beton.
  • De uiteindelijke kleur van de gedroogde samenstelling als de vloer geen beits krijgt.
  • De uiteindelijke kleur van de gedroogde mix zal invloed hebben op de kleur van een eventuele beits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *