webwinkel

Hoe koop je een vloerlamp?

Een vloerlamp is een ideaal accessoire voor een ruimte dat net wat extra licht nodig heeft, of een verplaatsbare lichtbron. Ze staan meestal bij stoelen of ander meubilair voor taakverlichting, en voorzien zachter licht dan de heldere plafondlamp. Koop een vloerlamp na verschillende opties onderzocht te hebben, en kies dan een stijl die bij de uitstraling en gevoel van uw kamer hoort.

Bepaal in welke richting u uw vloerlamp wilt laten schijnen.

Het type lamp wat u koopt zal afhangen van waar u het licht heen wilt schijnen. Tochiere lampen schijnen het licht gelijk naar boven. Schaduw verlichting schijnt het licht uit de schaduw naar beneden. Er zijn ook vloerlampen die het beid kunnen, en verstelbare lampen kunnen het licht verschillende kanten opschijnen.

Bedenk hoe helder u uw licht wilt laten schijnen.

Er zijn vloerlampen met verstelbare  instellingen. Er zijn ook lampen die een 3-weg-lamp nodig hebben zodat u de helderheid kunt verstellen. Als u maar 1 instellingen nodig heeft, selecteer dan een lamp dat een gloeilamp met een accepteerbare hoeveelheid watt voor de ruimte die u van plan bent met de vloerlamp te beschijnen.

Bepaal het doel van uw vloerlamp voor u gaat kopen.

Bepaal eerst of u uw lamp een functioneel of aesthetisch licht moet uitstralen, en of u de hele ruimte wilt verlichten om slechts een deel.

  • Bereken uw budget. Vloerlampen verschillen in prijs; van $50 tot meer dan $1000. Bepaal hoe veel u voor uw lamp wilt betalen voordat u gaat winkelen.
  • Kies een lamp stijl. Lampen komen een praktische en klassieke ontwerpen. Bepaal welke stijl uw decor het best past.
  • Koop een torchiere voor omgevingslicht. Deze stijl heeft vaak een schaduw in de vorm van een kom, en de lichtstralen stuiteren terug van het plafond.
  • Denk aan een console lamp voor een klassieke uitstraling. Dit zijn rechte lamp palen met een doek dat voor schaduw zorgt om de bol bovenop. De meeste hebben maar 1 lamp, maar sommige komen met verstelbare schakelaars.
  • ¬†Koop een staande lamp voor diversiteit. Verschillende licht stopcontacten vertakken uit 1 paal, wat ervoor zorgt dat licht zich kan focussen in verschillende directies.
  • Koop een booglamp voor het lezen. Ze hebben vaak een modern ontwerp en de gebogen paal zal ervoor zorgen voor de juiste focus net over een stoel of bank.
  • Kijk voor een verstelbare stijl als u uw vloerlamp voor meerdere dingen wilt gebruiken. Sommige leeslampen hebben een centrale lichtbron, en dan 1 of 2 armen die in een specifieke directie kunnen worden versteld. Andere vloerlampen kunnen versteld worden in hoogte en helderheid.
  • Winkel. Bezoek licht showrooms en warenhuizen om verschillende vloerlampen modellen te bekijken. Wees er wel zeker van dat ze in het stopcontact zitten zodat u ze uit en aan kunt doen. Onderzoek vloerlampen op het internet en kijk naar reviews van verschillende merken en modellen die u leuk vind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *