webwinkel

De duurzaamheid van je gordijn

Je hebt veel denkwerk wanneer je besluit om je raamwerk met gordijnen op te fleuren. Het kiezen van het juiste gewicht, structuur, lichtdoorlatendheid en de kwaliteit van de stof. Als je er tijd voor hebt kun je het beste de winkel in duiken om duizenden gordijnsoorten te bekijken, dan heb je een beter beeld om een uiteindelijke beslissing te maken.

Duurzaamheid: Door de zoneblootstelling kan de stof beschadigd raken, maar zijde  is goed opgewassen tegen zonlicht. Stoffen die slecht tegen de zon bestand zijn, zijn sitsen, brokaat en katoen. Een vliegengordijn is ook een optie natuurlijk.

Een breed paar ramen heeft veel bedekking nodig: de standaardbreedte is vaak 140 centimeter lang. Als je ramen bij elkaar 4 meter zijn dan is het op maat laten maken een betere optie. Meet daarom alles goed op om te kijken welke maat voor jou het beste is weg gelegd.

Een kleine kamer met tochtige ramen: Denk eraan om draperie gordijnen te nemen om je hele vensterbank te bedekken. Meet je draperie  zodat het ver naast je raamhoeken valt. Kies voor een zware stof zoals damast, in een kleur die match met de kleur van je kamer. Dit raamwerk zorgt ervoor dat er geen koude tocht in je kamer binnenkomt.  Een goede matchende kleur geeft de indruk van een grotere kamer, dit komt doordat er dan weinig oneven plekken op de muur zijn.

De badkamer:

Een badkamerraam heeft zowel privacy als natuurlijk licht nodig: Kies in dit geval voor een voile of plissé gordijn. plissé gordijnen in verschillende soorten verkrijgbaar. Bekijk eerst een test sample om te kijken of het wel in je interieur past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *