technisch

Bruidsfotografie, voorbereiding is het halve werk!

VOORBEREIDEN, VOORBEREIDEN en VOORBEREIDEN!

De meeste mensen weten dat een goed begin het halve werk is – maar sommige fotografen bereiden zich echt niet goed voor op hun eerste bruidsshoot! Je kunt niet verwachten dat je simpelweg naar de bruiloft kan gaan en ten plekke maar wat kan verzinnen. Dat is niet alleen onverantwoordelijk, maar ook oneerlijk naar het bruidspaar toe, dat verwacht dat je verstand van zaken hebt. Dus wat houdt ‘voorbereiden, voorbereiden, voorbereiden’ in? Ik ben persoonlijk van mening dat een goede bruidsfotografie voorbereiding, in welke industrie dan ook, essentieel is voor succes. Daarom heb ik me op de volgende tips over bruidsfotografie gefocust, zodat jij zo goed mogelijk voorbereid zal zijn – zo kun je zelfverzekerd voor de dag komen en een fantastisch resultaat leveren!!

Weet hoe je apparatuur werkt!

Laten we beginnen met één van de belangrijkste tips: weet hoe je apparatuur werkt! Dit is eigenlijk een no-brainer. Bekijk je camera eens goed, zodat je alle instellingen uit je hoofd weet, de verschillende ‘modes’ begrijpt, de instellingen van je lenzen leert kennen (zoals bijvoorbeeld de image stabiliser), de verschillende opties op je speedlite herkent, etc etc.

*Real life horror story** Tijdens één van mijn eerste bruidsshoots, dacht ik dat ik mijn apparatuur goed kende – tot ik ineens “BOEM” hoorde! De sluitersnelheid van mijn camera ging niet meer omhoog nadat hij 1/250 had gehaald, het bruidspaar keek ongeduldig in mijn richting en ik probeer met een rood hoofd snel om de juiste instellingen te vinden. De oplossing was simpel: met de ‘high speed’ modus van de speedlight is het probleem opgelost! Had ik dat van tevoren maar geweten!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *